Wtorek, 17.01.2017. Imieniny obchodzą: Antoni, Rościsław

Twojekwiaty.plPolityka ochrony prywatności

Polityka ochrony prywatności

EuroFlorist przykłada ogromną wagę do kwestii zachowania prywatności swoich klientów.

EuroFlorist jako administrator danych, dba o bezpieczeństwo udostępnionych naszej firmie informacji. Dane te są szczególnie chronione i zabezpieczone przed dostępem osób nieupoważnionych. Zasady zachowania poufności są opublikowane na stronach internetowych EuroFlorist.

Dane osobowe

Złożenie zamówienia w EuroFlorist wymaga podania danych nadawcy oraz odbiorcy przesyłki kwiatowej. Dane nadawcy są wykorzystywane do kontaktowania się z klientem (np. w ramach obsługi klienta). Dane odbiorcy są przekazywane wyłącznie dla celów związanych z realizacją transakcji. Informacje te są wówczas przesyłane do kwiaciarni EuroFlorist, która realizuje zamówienie i doręcza kwiaty.

Dane nadawcy NIE są udostępniane odbiorcom przesyłek kwiatowych! Do komunikacji z odbiorcą służy specjalne pole BILECIK, w którym nadawca może się podpisać. Brak treści w tym polu sprawia, że przesyłka jest anonimowa.

W zależności od  wybranej metody płatności, niektóre dane osobowe są przekazane do operatorów systemów płatności w ramach realizacji umowy.

Konto EuroFlorist - rejestracja

W formularzu rejestracyjnym Konta EuroFlorist muszą Państwo podać swoje dane kontaktowe (m.in. imię i nazwisko, adres e-mail, telefon kontaktowy,). Informacje kontaktowe, zawarte w formularzu rejestracyjnym, wykorzystywane są do kontaktowania się z klientem (np. w ramach obsługi klienta). Opcjonalnie możliwe jest również podanie danych demograficznych (płeć, wiek, wykształcenie).

Dane demograficzne i profilowe wykorzystywane są do dostosowania naszej oferty do oczekiwań Klientów.

Dostęp do Konta EuroFlorist chroniony jest hasłem. Jest ono zaszyfrowane w bazie danych i nie może zostać odczytane przez nikogo poza Wami. Hasło jest wymagane przy wszystkich operacjach na Państwa koncie, utrzymuje więc informacje w nim zawarte jako prywatne i bezpieczne. Hasło musi zawierać od 6 do 32 znaków i może być zmienione w każdej chwili. W przypadku gdy zapomną Państwo hasła, system wygeneruje hasło zastępcze, które będzie przesłane na podany w formularzu rejestracji adres email.

Biuletyn informacyjny

Informacje handlowe (m.in. w w formie Biuletynu Informacyjnego) będą przekazywane drogą elektroniczną (e-mail) wyłącznie w przypadku, gdy wyraziliście Państwo zgodę na otrzymywanie ich w takiej formie (zapis do newslettera). Zgoda może być cofnięta w każdym czasie.

Pliki cookies

Witryna sklepu internetowego TwojeKwiaty.pl nie zbiera w sposób automatyczny żadnych danych, z wyjątkiem danych zawartych w plikach cookies podczas samego korzystania z Witryny. Pliki Cookies wykorzystywane przez TwojeKwiaty.pl mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania przez Państwa z Witryny i służą do przechowywania informacji takich jak Państwa hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie z Witryny. W każdym wypadku mogą Państwo zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stałe pliki cookies, wykorzystując stosowne opcje Państwa przeglądarki internetowej. W razie problemów doradzamy skorzystać z pliku pomocy przeglądarki.

Google Analytics

Witryna sklepu internetowego TwojeKwiaty.pl korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google, Inc. (“Google”). Google Analytics używa “cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia witrynie przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z witryny przez użytkownika (włącznie z jego adresem IP) będą przekazywane spółce Google i przechowywane przez nią na serwerach w Stanach Zjednoczonych.
Google będzie korzystała z tych informacji w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.
Google nie będzie łączyła adresu IP użytkownika z żadnymi innymi danymi będącymi w jej posiadaniu. Użytkownik może zrezygnować z cookies wybierając odpowiednie ustawienia na przeglądarce, jednak należy pamiętać, że w takim przypadku korzystanie z wszystkich funkcji witryny może okazać się niemożliwe Korzystając z niniejszej witryny internetowej użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie przez Google dotyczących go danych w sposób i w celach określonych powyżej.

Zmiana danych, usuniecie danych

Przysługuje Państwo prawo do żądania informacji o treści przechowywanych na Państwa temat danych, jak również prawo do żądania zmiany, zablokowania lub usunięcia danych, a także prawo do sprostowania błędów, uzupełnienia lub uaktualnienia Państwa danych. Macie Państwo również możliwość wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych w celach marketingowych. Prosimy w tym celu o kontakt pod adresem: info@euroflorist.pl

EuroFlorist zapewnia swoim klientom możliwość modyfikacji podanych wcześniej informacji (w tym również możliwość rezygnacji z otrzymywania korespondencji elektronicznej od EuroFlorist) poprzez funkcję "Edytuj dane"

Usunięcie danych wymaga wysłania wiadomości e-mail z tematem "usun" na adres info@euroflorist.pl

Państwa dane osobowe przetwarzane są przez EuroFlorist Sp. z o.o., zgodnie z art. 23 ust. 1, pkt 1,3 i 5 ustawy o ochronie danych osobowych w celach związanych z prowadzeniem działalności handlowo-usługowej, zgodnie z aktem założycielskim EuroFlorist Sp. z o.o.

W sytuacji, gdy Klient wyrazi na to zgodę, EuroFlorist zastrzega sobie prawo do wykorzystania danych osobowych, podawanych w zamówieniach oraz w procesie rejestracji, w celach marketingowych i operacyjnych (badania jakości wykonanych usług, ankiety itp.). W celu nieprzesyłania materiałów promocyjnych należy aktywować każdorazowo załączany na nich link.

Korzystając z kwiaciarni internetowej zgadzają się Państwo na warunki naszej Polityki Ochrony Prywatności i na to, że będziemy korzystać z zebranych informacji. Rezerwujemy sobie prawo dokonywania zmian naszej Polityki Ochrony Prywatności. O jakichkolwiek zmianach będą Państwo natychmiast informowani.

Jeżeli mają Państwo pytania lub sugestie dotyczące polityki ochrony prywatności EuroFlorist bardzo prosimy o kontakt. Wszystkie komentarze są dla nas bardzo cenne i pozwalają nam jeszcze lepiej dostosować nasze usługi do Państwa potrzeb.